Арбанаси, ул. Капитанска №7
062/523 000
office@pha.bg
Резервирай
Дегустация на Вина
Дегустация на Вина

Парк хотел Арбанаси**** предоставя възможност за организиране на винени дегустации в следните винарски изби.

организация на винени дегустации

Винпром Лясковец е едно от най-старите и предпочитани места за провеждане на винени дегустации за туристически групи и индивидуални туристи.

Гид ще Ви покаже музейната сбирка, римската преса за грозде, която е от III век след Христа, ще Ви разкаже историята на избата. Ще научите как се дегустира и сервира вино, ще Ви запознаем с бита и нрава на лясковчани, традициите на района във винопроизводството. Тук ще имате изключителната възможност да дегустирате естествено пенливи вина, пенливи билкови вина, газирана шира, десертни вина, пелин, сухи бели и червени тихи вина от различни реколти, колекционни и енотични вина и от най-добрите български ракии.

Винарна Ловико Сухиндол се намира в северния лозарски район на България и се числи към регион Дунавска равнина. Специализирана е в производството на качествени вина и ракии от червени и бели сортове грозде. Виненият асортимент е много широк и покрива масови вина, сортови вина, резерви и специални селекционни вина.

Във вековните им изби се съхранява богата сбирка от колекционни и енотечни вина.

Разходката в избата е не просто туристическа атракция, а синтез на българския път на виното. Затова гостите и туристите започват обиколката си от паметника на Марко Вачков – основателя на първата на Балканите Лозаро-винарска кооперация „Гъмза“ – Сухиндол. В старата част на се намират уникални стъклени бъчви на повече от 100 години.Те са изработени от австрийски майстори, дошли тук от Виена през 1914 г. Едни от най-ценните експонати са бутилки Гъмза“ от 1909 година. Цената е 600 лв.( 306 ЕUR).

 Музей на виното – Плевен , Парк Кайлъка, собственост на Винарска изба „Шато Кайлъка“

Музеят на виното е плод на дългогодишен труд на български и френски архитекти, енолози, експерти от плевенската Панорама и Историческия музей Посетителите могат едновременно да закупят и дегустират над 7000 бутилки вина. Намира се в пещера в парк Кайлъка край града, в красива каньоновидна долина на р. Чернелка. Музеят разполага с 2 дегустационни зали /голямата е с капацитет 50 места/, историческа част и зала с експонирани вина от цяла България. Посещението на музея е съпроводено от дискусия, която включва богата информация относно историята на виното, технологията на производството и др. В музейната енотека има вина на възраст между 30 и 90 години. В историческата зала са изложени предмети и атрибути, свързани с лозарството и винарството по българските земи – от древните траки, гърци и римляни до наши дни.

„Гулбанис Вайн” се намира в село Горски Долен Тръмбеш, където фирмата отглежда около 450 дка лозя с различни винени сортове.

„Гулбанис Вайн“ е сравнително млада фирма, като първите лозя са засадени през 2007 г. В момента, в масивите на Горски Долен Тръмбеш се отглеждат няколко винени сорта – шардоне, мускато бианко, траминер, каберне совиньон, каберне фран, сира, марселан и мерло, като посадъчният материал е внос от Италия.

Comments are closed.